• ساعت : ۱۰:۵۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۴/۲۰ 
  • کد خبر : ۳۱۶۳۵
كاربرد نانو در پزشكی

 

بسیاری از پزشکان و متخصصان معتقد هستند که ورود علم نانو در پزشکی می­تواند خیلی از مشکلاتی که تا به حال موفق به حل آن نشده بودیم را حل کند. یکی از مباحثی که در این مدت که علم نانو به کمک علم پزشکی آمده و توانسته در آن بخش مفید باشد؛ مبحث درمان سرطان و بطور خاص معالجه مشکلات قلبی بوده است.

انو تکنولوژی در زمینه پزشکی بیشتر به نام نانو پزشکی شناخته می‌شود. در حال حاضر این تکنولوژی در بخش‌های مختلف پزشکی کاربرد دارد ولی یکی از مهمترین بخش‌های نانو در پزشکی مربوط به مشکلات قلبی است، چرا که تا به الان تاثیرات بسیار مثبتی را بر آن گذاشته است.

از جمله بخش‌هایی که به کمک نانو در علم کاردیولوژی، حل یا بهبود یافته‌اند، می‌توان به وجود نقص در دریچه قلب و همچنین درمان پلاک‌های شریانی قلب که در بروز بیماری‌هایی مثل سکته‌ قلبی دخیل هستند، اشاره کرد.

استفاده از نانو تکنولوژی بجای عمل جراحی که یک عمل تهاجمی است: بسیار کم خطرتر است و نیازی نیست تا بافت‌­های بزرگ بدن را برای رفع بیماری جراحی کنیم. در صورتی که با وجود نانو داروها این اتفاق بسیار ساده­‌تر حل می‌­شود. برای مثال، در افرادی که دارای بیماری قلبی هستند یا دچار حمله قلبی شده‌­اند، قلب‌شان ضعیف است و گاها دچار نارسایی است اما این مشکل به قدری حاد نیست که نیاز به جراحی داشته باشد. به همین منظور استفاده از نانو داروها مناسب‌­ترین گزینه است.

از موارد دیگر کاربرد نانو تکنولوژی که گروهی از مهندسین، پزشکان و دانشمندان مواد در دانشگاه MIT انجام داده‌­اند، در ترمیم قلب است که با همکاری مهندسین بافت و با کمک نانو سیم­‌های طلا توانسته­‌اند قسمت آسیب دیده قلب را ترمیم کنند و بافت غیر عملکردی و مرده را جایگزین کنند. همچنین از نانو ذرات منیزیم نیز استفاده می‌شود که توانایی عبور از بافت را دارد و به سمت بافت آسیب دیده رفته و آن را ترمیم می­‌کند.

با وجود تاثیر زیاد این کار اما باید بدانیم که انجام آن به این سادگی­‌ها هم نیست. سلول­‌های قلب به سادگی در آزمایشگاه قابل ساخت نیستند و اضافه کردن نانو مواد برای بازسازی سلول­‌های قلب و همچنین همگام سازی سلول‌­ها با یکدیگر برای جلوگیری از رد سلول‌ها توسط بدن مسئله‌­ بسیار مهمی است. حتی بعد از گذر از مرحله ساخت سلول­‌ها لازم است که سلول­‌های جدید دقیقا در جهت درست و در راستای سلول­‌های قبلی کار کنند و ناهماهنگی در فعالیت بافت‌­ها ایجاد نشود. در نمونه‌­های اولیه از این فرآیند، بخاطر آنکه بافت ساخته ‌شده رسانای خوبی نبود، باعث ایجاد مشکلاتی شده بود و نمی‌شد به خوبی از آن استفاده کرد؛ اما در تلاش­‌های بعدی و با اضافه کردن نانو سیم­‌های طلا، مشکل رسانا بودن که رابطه مستقیمی با انبساط و انقباض قلب دارد نیز تا حد زیادی حل شد.

https://nabzgroup.com/mag/application-of-nano-in-medicine

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.9.0
    V6.1.9.0