اخبار علمی و فناوری
وطن پور
مساله اصلی کشور نبود بودجه و سرمایه نیست، بلکه نبود مدیریت صحیح است

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام حمایت از ایده‌های فناورانه و کارآفرینی حوزه سلامت، گفت: مساله اصلی کشور نبود بودجه و سرمایه نیست، بلکه مساله اصلی نبود مدیریت صحیح و همچنین ضرورت ایجاد فرهنگ دغدغه‌مندی در بین قشر تحصیلکرده جامعه است.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین وطن پور در مراسم اختتامیه دوره "Health MBA" جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه ایجاد دغدغه در بین افراد دارای تحصیلات عالی یک اتفاق مبارک در جامعه است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود جمعیت بالای افراد تحصیل‌کرده و محقق در سطح دانشگاه‌های کشور، بخش عمده این افراد هیچ دغدغه‌ای راجع به مسائل محیطی جامعه ندارند.

وی با اشاره به شکل‌گیری گسترده حس مسئولیت پذیری و دغدغه‌مندی در بین اقشار تحصیلکرده جامعه در بحران کرونا، تصریح کرد: تامین سریع ماسک و ضدعفونی‌کننده‌ها و حتی دستگاه‌های تولید ماسک توسط همین دانشجویان و اساتید در سطح ‌دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان نشان‌دهنده همین دغدغه‌مندی‌هاست.

مشکل جامعه نبود دغدغه و مدیریت صحیح است

دکتر وطن‌پوربا اشاره به مساله سالمندی در جامعه و تبعات ناشی از آن طی سال‌های آینده، عنوان کرد: چندین دانشکده و مرکز تحقیقات در این زمینه فعال بوده و برای حل مشکل سالمندی جامعه بودجه دریافت می‌کنند، ولی هنوز راه‌حل درستی در این رابطه ارائه نشده است. مشکل جامعه ما نبود بودجه نیست، بلکه مشکل اصلی نبود دغدغه و مدیریت صحیح است.

انتقاد از عدم تربیت دانش آموختگان توانمند در دانشگاهها

وی ضمن انتقاد از وضعیت دانشگاه‌ها و عدم تربیت دانش آموختگان توانمند و با مهارت کافی، اظهار کرد: از یک طرف مشکل بیکاری داریم و از طرف دیگر فرد مناسب و توانمند برای انجام کار نداریم و البته دغدغه دانشجو نیز تنها پاس کردن واحدها و گذراندن حجمی از دروس و واحدها شده است.

دکتر وطن پور تاکید کرد: اگر دغدغه مداری در جوامع رواج پیدا نکند، جامعه به سمت رکود پیش رفته و همه افراد جامعه به آدم‌های مصرف کننده تبدیل می‌شوند.

فرصت‌های فناوری در زمان شیوع کرونا

وی با اشاره به فرصت‌های تولید شده در زمان شیوع کرونا، گفت: هم اکنون مراکز تحقیقاتی ما در حال فعالیت بر روی تولید دارو و واکسن کووید ۱۹ هستند و پیشرفت‌های خیلی خوبی در تولید مواد اولیه دارویی حاصل شده است. اگرچه هنوز داروی قطعی این بیماری تولید و معرفی نشده؛ ولی اگر اعلام شود، کشور پتانسیل تولید هر دارویی را در فرصت زمانی کوتاه داراست. در حال حاضر در تولید واکسن سه گروه دانش‌بنیان فعال هستند.

ضرورت جذب افراد دغدغه‌مند در دوره‌های کارآفرینی

وی با استقبال از برگزاری دوره‌های کاربردی و کارآفرینانه همچون "ام بی ای سلامت" یا همان کارآفرینی در سلامت، خاطرنشان کرد: نباید در این دوره‌ها به دنبال کمیت باشیم، بلکه جذب افراد علاقه‌مند و با انگیزه در این دوره‌ها اهمیت بیشتری دارد. باید ضمن توسعه  فناوری در دانشگاه‌ها، به دنبال جذب افراد دارای دغدغه باشیم. باید از بین آموزش‌دهندگان و پژوهش‌کنندگان افراد دارای دغدغه را پیدا کنیم مانند افرادی که در حوزه مواد دارویی، مهندسی بافت، تجهیزات پزشکی، لیزر، سلامت دیجیتال و ژن تراپی فعالیت می‌کنند.

قرارداد همکاری مشترک با چین و هنگ کنگ در زمینه سلامت دیجیتال

وی با اشاره به قرارداد همکاری مشترک فناوری با چین و هنگ کنگ در زمینه سلامت دیجیتال و ژن تراپی، گفت: در حال حاضر برای تولید داروهای ضد ویروس به روش‌ "های تک" اقدامات خوبی صورت گرفته که همگی توسط دانشمندان داخلی مستعد و با انگیزه در حال انجام است.

حمایت وزارت بهداشت از هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به حمایت وزارت بهداشت از هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف زیست‌بوم فناوری از ایده بازار تا تجاری سازی محصولات، اظهار کرد: اگرچه در کشور مشکل کمبود بودجه وجود دارد، ولی این مساله درباره فناوری صدق نمی‌کند و از ایده‌های خوب فناورانه با اعطای گرنت و یا تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و یا معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری حمایت می‌شوند.

استقبال از ایده‌های نوآورانه دانش‌آموختگان

دکتر وطن‌پور ضمن اعلام حمایت و استقبال از ایده‌های نوآورانه دانش‌آموختگان دوره‌های"ام بی ای سلامت" در دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، عنوان کرد: پروژه‌های موفق در ایده‌ بازارها می‌توانند در معرض سرمایه‌گذران قرار گیرند تا ارزش تجاری شدن آنها نیز مشخص شود. همچنین در کمیته‌ تجاری‌سازی که به صورت ماهانه برگزار می‌شود، افراد فناور در مقابل افراد سرمایه‌گذار قرار می‌گیرند و از ایده‌های خود دفاع کنند.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تشکیل مجموعه‌های شتاب‌دهنده تخصصی و معافیت‌های مالیاتی آنها برای حمایت از ایده‌های حوزه سلامت، تصریح کرد: در حوزه فناوری تمامی زیرساخت‌ها آماده است و تلاش شده است تا به تمام درخواست‌ها در اسرع وقت پاسخ مناسب داده شود.

گفتی است،‌ تا کنون ۷ دوره "Health MBA" در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شده و هم اکنون ثبت‌نام هشتمین دوره آن آغاز شده است.

لینک خبر: https://www.isna.ir/news/99040805562/